zaterdag 11 juni 2011

1 Petrus 3:3-4



1 Petrus 3:3-4
Uw schoonheid moet niet gelegen zijn in uiterlijkheden, zoals kunstig gevlochten haar, gouden sieraden of elegante kleding, maar in wat verborgen ligt in uw hart, in een zacht en stil gemoed. Dat is een onvergankelijk sieraad dat God kostbaar acht.

Petrus wil hier niet zeggen dat we er niet van mogen genieten leuke kleren en sieraden te dragen. Wat hij wil zeggen, is dat "ECHTE SCHOONHEID" van binnenuit komt. uit ons hart. Uit een hart dat rust kent.

Ik hoef niet te zijn als iemand anders. Bij God mag ik mijzelf zijn. In plaats van mij in iemand anders te veranderen, maakt Hij mij juist mezelf. Hoe meer we zijn eigendom worden, hoe meer we ook onszelf worden, "steeds meer ons ware zelf".

Petrus bedoelt niet dat vrouwen pas mooi zijn, als ze zachtjes praten, als ze überhaupt iets zeggen. NEE ... een zacht en stil gemoed betekent: Op God vertrouwen en een gelovig hart bezitten .... een hart dat door Zijn liefde tot rust is gekomen en is vervult van Zijn Vrede.

Gods Liefde zal je rust geven. Een vrouw die echte schoonheid bezit is tot in het diepste van haar ziel gerust. Ze vertrouwd op God, omdat ze Hem heeft leren kennen als iemand die haar vertrouwen waard is.

Ze is ontspannen en straalt kalmte uit en nodigt haar omgeving uit om ook van die rust te genieten. Ze spreekt troostende en bemoedigende woorden. Ze realiseert zich dat we in een chaotische wereld leven. Ze weet wie haar echt vijand is. De reis met God gaat door een gebroken wereld.

MAAR ... ze weet ook dat God met haar is en dat God alle dingen doet mede werkend ten goede. Alles zal God goed ten einde volbrengen.

EEN VROUW DIE ECHTE SCHOONHEID BEZIT, GEEFT ANDERE DE RUIMTE OM ZICHZELF TE ZIJN EN ZICH TE ONTPLOOIEN.

Anderen kunnen in haar nabijheid ontspannen en zal de druk op ons hart verminderen en zullen we de liefde en goedheid van God ervaren.

We moeten er dus om blijven vragen.
Vraag Jezus of hij jou je schoonheid wil laten zien.
Vraag Hem wat Hij van jou vindt als vrouw.
Vraag Hem om Zijn Rust.
Vraag of hij je schoonheid wil onthullen.


Wees gezegend