zaterdag 18 juni 2011

Nadert tot God





Hebreeën 10:19-23

Standvastigheid
19 Daar wij dan, broeders, volle vrijmoedigheid bezitten om in te gaan in het heiligdom door het bloed van Jezus, 20 langs de nieuwe en levende weg, die Hij ons ingewijd heeft, door het voorhangsel, dat is, zijn vlees, 21 en wij een grote priester over het huis Gods hebben, 22 laten wij toetreden met een waarachtig hart, in volle verzekerdheid des geloofs, met een hart, dat door besprenging gezuiverd is van besef van kwaad, en met een lichaam, dat gewassen is met zuiver water. 23 Laten wij de belijdenis van hetgeen wij hopen onwankelbaar vasthouden, want Hij, die beloofd heeft, is getrouw.

Psalmen 42:2-3
2 Gelijk een hinde die naar waterbeken smacht,
zo smacht mijn ziel naar U, o God.
3 Mijn ziel dorst naar God,
naar de levende God;
wanneer zal ik komen
en voor Gods aangezicht verschijnen?

Lucas 24:15, 32
15 En het geschiedde, terwijl zij daarover spraken en van gedachten wisselden, dat Jezus zelf bij hen kwam en met hen medeging.
32 En zij zeiden tot elkander: Was ons hart niet brandende in ons, terwijl Hij onderweg tot ons sprak en ons de Schriften opende?

Hooglied 1:4
4 Trek mij achter u mee, laten wij ons spoeden.
De Koning voerde mij naar zijn vertrekken,
laten wij juichen en ons in u verheugen,
uw liefde prijzen boven de wijn!
Met recht heeft men u lief!

Jakobus 4:8a
8 Nadert tot God, en Hij zal tot u naderen ...



Korte gedachte:

Een christen zonder gemeenschap met God is als een lamp die niet aangesloten is op het stopcontact. Contact metGod betekent verbonden zijn met het licht, met de gerechtigheid, met de waarheid, met de liefde; het is rust en vrede in het hart, in alle levensomstandigheden;